Tanja E Algra en de horizon Tanja E. Algra - beeldend kunstenaar
transopvul  
Kop Portfolio pagina
transopvul

Techniek
Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit schilderijen, acryl op doek, papier of paneel. Ik hou van experimenteren door andere materialen door de verf te mengen, waardoor er meer reliëf ontstaat. Dat geeft een doorleefd beeld. Daarnaast maak ik tekeningen, grafiek, animaties en werken die voortkomen uit de schilderijen, zoals installaties en boeken.

Thema's
Sinds ik schilder zijn er al heel wat onderwerpen gepasseerd. Een thema houdt me een paar jaar bezig, waarbij het soms geruisloos overgaat in een ander onderwerp, maar soms ga ik radicaal over iets anders schilderen. Ik ben niet een kunstenaar die haar hele leven één en hetzelfde onderwep benader.
Sinds een reis naar Marokko, houd ik me bezig met geometrische patronen. Ging dat eerst over het verval van allerlei mooie mozaiek vloeren, in de loop van de tijd ben ik me meer in de wiskundige constructie van vnl islamitische geometrische patronen gaan verdiepen. Ik probeer daarbij een origineel beeld te scheppen, om te voorkomen dat het een "behangetje" wordt.
In de portfolio is ook nog ouder werk te zien, met andere onderwerpen. Zo is landschap een belangrijke inspiratiebron. Afhankelijk van wat ik wil verbeelden zal het figuratief zijn, maar vaak ook geabstraheerd. Het gaat me meer om een belevenis, een gevoel dat door een landschap wordt opgeroepen, en niet zozeer om een "letterlijke" verbeelding.
Een ander thema zijn de zgn innerlijke beelden, waarbij ik uitga van dromen, ontmoetingen, emoties.

Opdracht
Ook maak ik werk in opdracht. Neem contact met me op om te zien wat ik voor u kan doen.