Tanja E. Algra - beeldend kunstenaar
 
Kop Expositie pagina
Tanja E Algra: Schloss Karszno was de werkplaats van het pleinair in Nowe Warpno, 2011

8 - 18 augustus 2011
Omdat mijn werk zo vaak over horizon gaat, werd ik uitgenodigd deel te nemen aan het Internationales Pleinair "Europäische Dialog-Über dem Horizont" in Nowe Warpno, Polen. Daar kwamen zo'n 25 kunstenaars uit Polen, Duitsland, Argentinië, Tsjechië en Nederland bijeen om te schilderen en te beeldhouwen.
     
Als tegenprestatie wordt van iedere kunstenaar één werk uitgekozen om als "Sponsorbild" aan de sponsoren te geven. Aan het eind van het pleinair was een afsluitende expositie van deze sponsorwerken. Bij mij werd het doek "Stilte na de storm" uitgekozen. Zie in portfolio...   Tanja E Algra: Internationales pleinair Nowe Warpno, 2011, afsluitende expositie
Tanja E Algra: opening expositie in Waldgalerie te Zalesie, Polen, 2011  

De Kunstvereniging ARTNEST uit het nabijgelegen Police probeert elk jaar weer een pleinair te organiseren. Sponsoren spelen daarbij een belangrijke rol. De gemeente Nowe Warpno, de regionale boswachterij Zalesiu en een particuliere paardenfokker maakten het dit jaar mogelijk. Deze sponsoren organiseerden uitstapjes ter inspiratie, terwijl voor de Nederlandse deelnemers een expositie("Die Holländische Gruppe") in de Waldgalerie in Zalesie geregeld werd.

     
Tanja E Algra: expositie Holländische Gruppe, Waldgalerie, Zalesie, Polen, 2011  

Tanja E Algra: expositie HollUandische Gruppe in Waldgalerie, Zalesie, Polen, 2011

De "Holländische Gruppe" met de organisator: (vlnr)
Cora Vries, Ewa Dabrowska (van kunstvereniging ART NEST), Tineke Hoogendam en Tanja E. Algra